Sommarlivet bröd, 2 bröd
Detta kan man variera med hasselnötter eller valnötter... Idag gjorde jag det med solroskärnor, hoppas att Ellabellan gillar det...
1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
11-12 dl vatten
4 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
4 dl solrosfrön
2 liter vetemjöl special
Blanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme...
Gör två avlånga bröd och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till... Det ska alltså jäsa en gång bara... Grymt va!!!
1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
11-12 dl vatten
4 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
4 dl solrosfrön
2 liter vetemjöl special
Blanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme...
Gör två avlånga bröd och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till... Det ska alltså jäsa en gång bara... Grymt va!!!
Jättegott och saftigt bröd med perfekt skorpa på! Det blev två jättestora bröd! Jag hade bröden lite längre i ugnen kanske 10 minuter extra pga av att det var så stora bröd.
SvaraRaderaHade ingen honung hemma så jag tog sirap i stället.
Familjen älskade det så det kommer jag baka fler gånger! :)Anna
Skojigt att det gillades! De blir jättestora dessa bröden.... Man får helt enkelt mycket bröd på ett bak ;) Tack för kommentaren;) kram❤
Radera